Utrecht versus Groningen

Groningen versus Utrecht. Er lijkt een heuse strijd te ontstaan wat de leukste studentenstad is. Het bureau Toerisme Utrecht blaast de strijd leven in met een speciale Battlepagina op Facebook. Welke studenten nemen de moeite hun stad te promoten?

Groningen is Utrecht voorbij als tweede universiteitsstad, schrijft hoogleraar Pieter Hooimeijer in zijn opiniestuk op DUB. Niet omdat er Groningen meer studenten studeren (op dat vlak scoort Utrecht beter), maar omdat er in de stad Groningen meer studenten wonen. Maar liefst de helft van de Utrechtse studenten blijft bij hun ouders of kiest een andere woonplaats.

Of dat de aanleiding is, is onduidelijk. Maar Toerisme Utrecht heeft het onzalige idee opgevat om de strijd tussen Groningen en Utrecht aan te wakkeren met een zogenaamde Facebookbattle. De strijd is vandaag begonnen en loopt tot en met donderdag.  Ze doen dat vaker, onder het motto Utrecht vs The World. De eerste strijd ging tussen Utrecht en Amersfoort over de vraag welke stad gezelliger is. En die strijd werd glorieus gewonnen door… Amersfoort.

Nu gaat Utrecht in de herkansing tegen Groningen. Het idee is dat mensen op Facebook een foto plaatsen waarin ze beargumenteren waarom Utrecht dan wel Groningen de leukste studentenstad is. De stad die de meeste argumenten weet te verzamelen, heeft gewonnen. De eerste uren zijn duidelijk voor de Groningers. De slogan ‘Er gaat niets boven Groningen’ speelt de noordelingen in de kaart. En dat FC Utrecht afgelopen weekend genadeloos onderuit ging in de Euroborg wordt door de Groningers direct uitgebuit.

Gaat Utrecht deze strijd winnen? Of zullen de Groningers als underdog eerder de moeite nemen om te reageren? Dat laatste lijkt het geval. 

Advertentie