Vrienden maken tijdens de UIT

 

Isabel (18). Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement
“Vooraf verwachtte ik tijdens de UIT-week vooral veel nieuwe mensen te leren kennen. Dat is ook uitgekomen. Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt. Wat me wel tegenviel is dat we naar mijn idee veel moesten betalen voor wat we kregen: een lunch met twee sneetjes brood en een plak kaas en een rugzak. En dat was dan 80 euro. Ik ben in deze paar dagen niet veranderd, maar heb er wel wat nieuwe vrienden aan over gehouden. De leukste herinnering aan de UIT is de Triton beach party. Mijn brakheid valt erg mee, misschien komt dat omdat ik twee dagen geskipt heb vanwege mijn werk. Voordeel was dat ik het weekend nog lekker veel energie had. Als ik iedere dag meegegaan was, dan lag ik wel voor pampus op de bank, gok ik.”


Marijn (19) Natuurwetenschappen en innovatiemanagement
Pepijn (19), Biomedische wetenschappen
Marijn (links op de foto): “Ik had er echt veel zin in. Vooral voor de lol, de biertjes en de feestjes. En natuurlijk om nieuwe vrienden te maken. Vind je niet dat wij er nu al uitzien als beste vrienden?”

Pepijn: “Ja inderdaad, Marijn en ik zijn echt goede vrienden geworden. We hebben veel gezopen. Ook heb ik ontdekt dat ik volledig Veritijn ben, dus ik weet al bij welke vereniging ik ga. We hebben echt hele leuke momenten gehad, ik kan niet een ding aanwijzen. Een kleine tegenvaller was dat ik ook wel kapot veel heb moeten overgeven. Het weekend na de UIT moest ik hockeyen als start van het aankomende seizoen. Dat was flink sterven.”


Jasper (18), Geneeskunde
"Ik heb deze UIT veel nieuwe mensen leren kennen, waaronder ook mensen van mijn opleiding. Met die persoon had ik een goede klik, dus dat is top. Ook ken ik de stad nu iets beter. Ik geloof niet dat ik verder echt veranderd ben. Specifieke herinneringen heb ik niet, het beeld dat mij bijblijft is dat van gezelligheid. Ik ben gelukkig niet mega brak, ik heb het niet elke avond laat gemaakt. Dus kon ik zaterdag weer gewoon door naar het volgende feestje."


Janneke (18), Communicatie en Informatiewetenschappen
Janneke (rechts op de foto): “De UIT-week voldeed zeker weten aan mijn verwachtingen! Ik had verwacht dat we veel zouden feesten en dat hebben we zeker gedaan. Maar nog belangrijker, het is ook gelukt om nieuwe mensen te ontmoeten. Toevallig kende ik Isa al (Rechten en ULC-en links op de foto). Het is fijn om niet alleen aan deze week te hoeven beginnen. Ellen (Global Sustainability Science en midden op de foto) hebben we in onze groep leren kennen. Het hoogtepunt voor mij was toch wel het uitgaan met ons groepje en onze mama’s. Na afloop was ik vooral heel erg moe en verkouden, dus plofte ik thuis direct op de bank neer. De volgende dag mocht ik alweer heerlijk aan het werk.”

Advertentie