Actiefoto: survival

Survival gaat terug naar het oerbestaan van de mens. U.S.S.V. Simius Hircus is de vereniging die in Utrecht survival vertegenwoordigt voor studenten. 

Survival bestaat uit een combinatie van hardlopen en het nemen van hindernissen, waarbij klimmen over balken en touwen de hindernissen vormen. Hierbij gebruik je geen andere hulpmiddelen dan je eigen lichaam. Door de combinatie van rennen en klauteren traint survival niet alleen de conditie, maar ook techniek, kracht en souplesse.

Kiethiyoth (21) komt uit Cambodja en studeert economie. Hij heeft in survival een sport gevonden die hij individueel buiten kan uitvoeren. Toch vindt hij het ook heel leuk om juist met een groep de training te volgen. “Survival vergt fysiek gezien veel van je. Aan het begin is het best moeilijk om mee te komen, maar je wordt snel sterker en fitter door een paar trainingen te volgen.”

U.S.S.V. Simius Hircus  organiseert trainingen, gegeven door ervaren trainers en zorgen voor gezelligheid door middel van activiteiten.

 

 

Advertentie