Actiefoto: krav maga

Sport: Krav maga
Naam: Martijn (24)
Studie: Diergeneeskunde

Wat is krav maga voor een sport?
Krav maga (met de klemtoon op ga) is een verdedigingssport die is bedacht door de Hongaar Imi Lichtenfeld. Het idee is dat beoefenaars zichzelf goed kunnen verdedigen als ze bijvoorbeeld worden bedreigd met een mes. Er zijn dan ook geen regels die zeggen dat je iemand niet in het kruis of op het hoofd mag raken. Net als bij judo en karate kun je toewerken naar een hoger niveau waarvoor je dan een gekleurde band krijgt. De besten dragen de kleur zwart.

Zeg Martijn, hoe lang beoefen je deze sport al?
“Dit wordt het tweede jaar dat ik krav maga doe bij Olympos.”

Waarom heb je voor deze vechtsport gekozen?
“Na kick- en thaiboksen te hebben gedaan met een vriend kwamen we uit bij krav maga, omdat hij op zoek was naar een vechtsport die wat minder gericht was op conditie.”

Wat maakt deze sport jouw sport?
“Na een training heb je het gevoel dat je echt wat gedaan hebt. Ik vind het ook leuk als afwisseling op hardlopen en hockey, wat ik ook graag doe. Verder is het idee dat je je op straat enigszins zou kunnen verdedigen ook wel fijn.”

Wat vind je eigenlijk van andere vechtsporten?
Ik heb veel verschillende vechtsporten geprobeerd. Aikido vond ik te veel gespeeld op een bepaalde manier en judo was in mijn ogen meer een soort elitair worstelen. Kickboksen vind ik naast krav maga wel nog erg leuk om te doen.

Advertentie