Actie: hiphop

De actie: Hiphop bij  STUdance
Waar: bij Olympos
Wie: Francis
Leeftijd: 22
Studeert: HBO Verpleegkunde

Op de website lees ik dat er zeven verschillende soorten cursussen van STUdance zijn. Welke volg jij?
“Ik doe hiphop.”

Is het de eerste keer dat je een cursus dansen volgt, of dans je al langer?
Ik dans al vanaf mijn vierde. Ik heb eerst twaalf jaar ballet gedaan, daarna drie jaar jazz dance, vervolgens vier jaar buikdansen, vorig jaar heb ik een cursus streetdance gedaan en dit jaar dus studance.”

Kom je uit een familie met dansers?
“Nee, mijn zussen hebben wel ballet gedaan, maar verder danste niemand.”

Heb je ooit een andere sport gedaan dan dansen?
“Ik heb een tijdje kickboksen gedaan, maar ik ging daar tussendoor pirouettes doen. Dus hoewel ik kickboksen ook echt leuk vond, ging ik toch liever dansen!”

Heb je een favoriet soort dans?
“Ik vind hiphop het leukst. Het is wat losser en het hoeft niet perse mooi te zijn. Ik houd van de mannelijke vormen in die dans.”

Wat betekent dansen voor jou?
“Ik loop nu stage in het ziekenhuis, daar werk je in een heel hectische omgeving. Dan is het lekker om daarna even je gedachten op nul te zetten en gewoon te ‘gaan’. Ik vind dansen een heel leuke manier van jezelf te uiten.”

Ben je hier met vriendinnen naar toegekomen of heb je ze hier gemaakt?
“Ik heb hier hele leuke meiden leren kennen. We zijn met een groepje van vier. Maar  soms gaan we ook met de hele groep van STUdance wat drinken in het immer gezellige sportcafé van Olympos.”

Hebben jullie aan het einde van de cursus ook een optreden?
“Ja, dan maken we een show. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan met streetdance; dat was in de Stadsschouwburg. Dat was echt een succes! We traden toen op in de grote zaal, die helemaal vol zat met vrienden, familie en andere geïnteresseerden.”

Advertentie