Sebastian: 'Jazzmuziek vertelt een verhaal'.

De actie: Rhythm & Jazz

Body: 

Cursus: Rhythm & Jazz
Waar: Parnassos
Naam: Sebastian
Leeftijd: 23
Studie: tweedejaars Psychologie

Cursus: Rhythm & Jazz
Waar: Parnassos
Naam: Sebastian
Leeftijd: 23
Studie: tweedejaars Psychologie

Je komt uit Duitsland en studeert hier. Hoe ben je bij Parnassos terecht gekomen?
"Toen ik begon met studeren, had ik al van Parnassos gehoord, maar ik kwam er nooit aan toe me in te schrijven voor een cursus omdat ik zo druk was. Onder andere met het leren van een nieuwe taal: in vijf weken tijd moest in Nederlands leren om te kunnen starten met mijn studie psychologie. Ik was van ’s ochtends negen uur tot ’s avonds acht woordjes aan het leren."

Zat je in Duitsland ook al op zangles?
"Ja, maar daar deed ik klassieke muziek. Ik heb nog nooit iets met jazz gedaan, dus ik kijk nu of ik het leuk vind en of het lukt. Maar ik merk nu al dat ik  het echt leuk vind."

Luister je veel naar jazzmuziek?
"
Ik luister zo’n 4 à 5 keer per week naar jazz, eigenlijk best wel veel. Ik vind het leuk om, als je rustig op je kamer bent, een kopje thee te drinken en dan naar jazzmuziek te luisteren. Dat is voor mij echt ontspannen."

Wat betekent zingen voor jou?
"
Ik voel me dan echt heel vrij, daardoor kan ik noten bereiken waarvan ik niet wist dat ik die kon halen. Er komt ook veel energie vrij en die kan ik dan voelen en uitdrukken. Bij klassieke muziek moest je je altijd aan de regeltjes houden. En bij jazz hoor je een trompet of piano en kan je via jouw stem een verhaal vertellen dat plotseling in je op komt."

Denk je dat ieder mens zich zo vrij kan voelen door jazz te zingen?
“Vrijheid begint met durven en daarmee bedoel ik dat je moet durven geloven in je eigen capaciteiten. Dan durf je ook te zingen. Verder denk ik dat je niet gelijk voor mensen moet gaan zingen, maar eerst eens voor jezelf moet gaan beginnen. Op die manier leer je eerst iets meer over jezelf."

Facebook Twitter Whatsapp Mail