De actie: Japans Schilderen

Body: 

Waar: Parnassos
Wie: Meike
Studeert: Human Resource Management
Welk jaar: 4
Leeftijd: 23

Waar: Parnassos
Wie: Meike
Studeert: Human Resource Management
Welk jaar: 4
Leeftijd: 23

Waarom heb je voor deze cursus gekozen en niet voor een andere schilderworkshop?
"Omdat je bij Japans Schilderen met een paar vegen leert schilderen. Dat is precies wat ik wilde. Ik loop al heel lang met het idee in mijn hoofd om een dansende vrouw te schilderen, met een paar minimalistische lijnen. Daarom ben ik gaan Googlen op workshops schilderen in Utrecht, omdat ik wat handvatten kon gebruiken bij het op papier zetten van dit specifieke beeld."

Hoe kom je aan het beeld van die dansende vrouw?
"Ik weet ook niet hoe dat komt, maar ik zie haar zo voor me. Het is een vrouw met een soort sluier als jurk, die beweegt om haar heen. Dat wil ik graag met een aantal lijnen uitbeelden."

Wat schilder je normaal gesproken veel?
"Ik schilder veel met acrylverf. De laatste tijd heb ik iedere keer landschappen geschilderd en dat was ik wel een beetje zat. Ik had het idee dat ik meer creativiteit in me had dan dat."

Je vertelde net over je oma die ook schildert...
"Hoewel ze al heel veel cursussen heeft gevolgd, schildert mijn oma ook voor de ‘hobby’. Ik zit af en toe dagen met mijn oma te schilderen. Van haar heb ik heel veel geleerd."

Wat betekent schilderen voor jou?
"Op een gegeven moment kwam ik er achter dat ik graag schilder als mijn hoofd vol zit. Dus als ik even rust nodig heb, pak ik verf en papier. Dan raak ik helemaal in een flow en denk ik nergens meer aan. Ik zet mijn hersens uit en ben alleen maar bezig."

Wat schilder je het liefst?
"Op de een of andere manier verbeelden al mijn schilderijen water. Ik weet nog steeds niet waarom dat zo is, maar het valt wel op!"

Facebook Twitter Whatsapp Mail