Actiefoto: Yogalates

Body: 

De Actie: Yogalates
Waar: Olympos
Wie: Julie van der Wal
Leeftijd: 20
Studeert: rechten, 1e jaar

De Actie: Yogalates
Waar: Olympos
Wie: Julie van der Wal
Leeftijd: 20
Studeert: rechten, 1e jaar

Ga je vaker naar Yogalates?
“Via de Universiteit Utrecht kreeg ik een mail dat je in oktober voor 1 euro per week lid kon worden van Olympos. Dat heb ik toen gedaan. Ik heb een OlymPas gekocht waarmee je alle lessen en cursussen kunt volgen. En ik wilde me toen inschrijven voor de vechtsport Krav Maga, maar deze cursus zat helaas al vol. Het gaat hier bij Olympos wel hard met de inschrijvingen, ik heb gemerkt dat je er op tijd bij moet zijn. Maar voor mij is dit de eerste keer dat ik van de pas gebruik maak.”

Ben je nog van plan om naast Yogalates andere sporten te gaan proberen?
“Afwisseling vind ik fijn. Ik heb hiervoor ook heel veel andere sporten gedaan. Zo heb ik zes jaar geturnd. Verder heb ik een jaar atletiek gedaan, een jaar tennis, een jaar geturnd, ik heb een half jaar dans gedaan. En een half jaar zumba. Dus best wel veel. En het afgelopen jaar heb ik hardgelopen voor mezelf. Niet bij een club. Eigenlijk wil ik elk half jaar wel weer iets nieuws proberen.”

Wat verwacht je van Yogalates?
“Ik denk dat pilates heel zwaar is en yoga heel ontspannen. Maar ik denk niet dat het echt heel intensief is. Je hoeft bijvoorbeeld niet te springen. Of ik het goed kan, weet ik nog niet. Maar ik ben heel benieuwd. Ik heb er wel zin in!”

Wat betekent sporten voor jou?
“Het is vooral goed voor me. En soms ook echt ontspannen. Met hardlopen kan ik echt mijn hoofd leeg maken.” 

Facebook Twitter Whatsapp Mail