Actiefoto: Schaatsen bij Softijs

De actie: Schaatsen
Waar: USSV Softijs
Wie: Danielle van Dam
Studeert: Fysiotherapie aan de HU, jaar 4
Leeftijd: 21

Hoe ben je bij schaatsvereniging Softijs terecht gekomen?
“Ik schaatste eerst ergens anders, maar wilde op zoek naar een andere vereniging. Toen zag ik op de Hogeschool Utrecht een poster hangen van Softijs, en dacht ik: ‘dat lijkt me een leuke vereniging om lid van te worden’.”

Is Softijs een gezelligheidsvereniging of een sportvereniging?
“Het is een sportvereniging met ruimte voor veel gezelligheid. Op woensdagavond trainen we met zijn allen,  op maandagavond is er een extra training voor diegene die wedstrijden willen rijden. Na de trainingen gaan we eigenlijk altijd wat drinken in het KNSB-café. Ook is er maandelijks een borrel en worden er feestjes en andere activiteiten georganiseerd. Op dit moment is een aantal van de leden samen met het bestuur op buitenlandkamp in Polen.”

Kan iedereen instromen of meedoen?
“Zeker, er is ruimte voor ieder niveau schaatser. Er zijn mensen die nog nooit ijs hebben gezien en lid worden van Softijs. Zo hebben we nu leden uit Brazilië en uit Pakistan die helemaal vanaf niveau nul beginnen: zij krijgen intensieve begeleiding. Dan heb je mensen die al gemiddeld of goed kunnen schaatsen, zij krijgen weer een heel andere training. Dat vind ik er echt leuk aan Softijs.”

Dat klinkt erg gezellig! Maar, wat vind je zelf eigenlijk leuk aan schaatsen?
“Er kunnen altijd dingen beter aan schaatsen! Dat vind ik het leukst. Het is een heel technische sport, waardoor je altijd aan jezelf kunt blijven werken. En alles in je lichaam staat met elkaar in verbinding. Dus je kunt nooit zeggen dat een aspect van het schaatsen heel goed gaat, omdat er nog veel andere aspecten zijn waar je ook op moet letten.”

Advertentie