Actiefoto: Korfbal bij Hebbes

Body: 

Actie: korfbal
Waar: bij vereniging Hebbes, bij Olympos
Naam: Arnold (jongeman in het groene shirt, met bal in handen)
Leeftijd: 24
Studeert: bachelor Filosofie én Sociologie

Actie: korfbal
Waar: bij vereniging Hebbes, bij Olympos
Naam: Arnold (jongeman in het groene shirt, met bal in handen)
Leeftijd: 24
Studeert: bachelor Filosofie én Sociologie

Hoe werkt het ook al weer bij korfbal?
“Bij korfbal probeer je met acht mensen, vier vrouwen en vier mannen om een bal door een bodemloze plastic mand te gooien die op een paal van 3,5 meter is gezet. Elke keer dat het lukt, krijg je een punt! En het team met de meeste punten wint de wedstrijd.” 

Kan iedereen korfballen eigenlijk?
“Ja, ik denk dat iedereen dit wel zou moeten kunnen. Als je het spel een beetje door hebt, is het wel heel leuk. Je moet natuurlijk wél de spelregels kennen en als je een beetje snel bent, is dat handig, maar geen noodzaak. Korfbal is geen krachtsport. Ook is het geen echte contactsport, meer een semi-contactsport. Bijvoorbeeld: bij basketbal mag je elkaar meer aanraken. Bij korfbal wordt er iets sneller ingegrepen.” 

Wat vind je zo leuk aan korfballen bij Hebbes?
“Het teamgebeuren vind ik het leukst. Je beleeft veel met zijn allen. Zo is er ieder jaar een kerstdiner en kunnen we komende week gaan bowlen met zijn allen. Verder hebben we met de nieuwsjaarsduik geld opgehaald. Eigenlijk zijn er superveel activiteiten buiten het sportveld. Maar je blijft natuurlijk ook lekker fit met korfbal, dat is ook belangrijk."

Wat is het leukste dat je de afgelopen twee jaar hebt meegemaakt bij Hebbes?
“Moeilijk! Ik denk dat ik het kerstdiner het tofste vond: Goed eten, alle medesporters in elegante kleding en zelfs live muziek. Het maakte het een mooie avond!”

Facebook Twitter Whatsapp Mail