Actie: Flag Football

Body: 

Actie: Flag Football
Waar: Olympos, Hal 3
Wie: Hans
Leeftijd: 26
Studeert: Master Marine Sciences aan de UU

Actie: Flag Football
Waar: Olympos, Hal 3
Wie: Hans
Leeftijd: 26
Studeert: Master Marine Sciences aan de UU

Hoe zou je Flag Football kunnen omschrijven?
Flag Football is een soort non-contact variant van American Football.  Het is dus niet toegestaan om te tackelen en te blokken. De verdediging mag in plaats daarvan een aanvallende speler die in het bezit van de val is, stoppen door één van zijn of haar lintjes – de flags - af te pakken. De flags zitten met een riem vast aan de heupen. Elke speler in het veld draagt zo’n riem.” 

Waarom ben je deze sport gaan doen?
“Via de website van Olympos zag ik de cursus staan. Ik was op zoek naar iets om wat meer structuur in de week te brengen. Om te kijken of ik de cursus leuk vond, ben ik toen een proefles gaan doen. Toen vond ik de sport en de mensen zo leuk dat ik besloot om de cursus te gaan volgen." 

Was je specifiek op zoek naar een teamsport?
“Het is wel zo dat ik teamsporten altijd heel leuk vind. Ik hockey bijvoorbeeld al mijn hele leven. Dat doe ik in de weekenden.”

Dus je hockeyt en je speelt Flag Football. Lijken die sporten ergens op elkaar?
“Er zijn eigenlijk vooral grote verschillen te noemen. Bij hockey ben je de hele tijd bezig. Bij Flag Football heb je even een kort actiemoment en daarna sta je weer stil om dat moment te evalueren en de volgende actie te bespreken.” 

Wat vind je leuk aan Flag Football?
“Leuk vind ik het om nieuwe skills te leren. Ik krijg bij Flag Football met een bal te maken waar ik nog nooit iets mee te maken had. Deze bal maakt hele andere bewegingen dan een gewone bal. Als je hem in de lucht gooit dan maakt ‘ie allemaal rare bewegingen. Dus je moet hem een soort spin meegeven waardoor de bal recht in de lucht blijft hangen. Net als bij een kogel. Het duurt dan ook nog wel even voordat ik deze bal onder controle heb. Dat vind ik uitdagend.” 

Ondernemen jullie met het team wel eens wat gezelligs?
"
We gaan sowieso na de training wat drinken en soms ook wat eten. Afgelopen zondag was er ook een gemengde training met de Utrecht Dominaters, de vereniging waar de trainers vandaan komen. Ik ben benieuwd hoe het geweest is. Ik kon er zelf helaas niet bij zijn omdat ik moest hockeyen. Sinds voriege week hebben we trouwens ook een teamnaam. We heten Utrecht Olympos Cardinals!”

Facebook Twitter Whatsapp Mail