Actiefoto: Modern Jazz

Actie: Modern Jazz (vervolgcursus)
Waar: Parnassos Cultureel Centrum
Wie: Jane Rose
Leeftijd: 24
Studeert: master Geographical Information Management & Applications

Dit is de vervolgcursus modern jazz, heb je hiervoor ook modern jazz 1 gevolgd?
“Ik zit hier nu drie jaar, toen ben ik inderdaad met modern jazz 1 begonnen. Ik ben daar terecht gekomen via een vriendinnetje van mij dat ook danste. Die gaf als tip: het kost je niet veel als student en de docenten zijn goed. Ik vond het vanaf moment één fantastisch. En het werd nog leuker toen docente Sophia les ging geven. We zijn met een groepje meiden overgebleven dat de cursus volgt. We doen af en toe ook uitvoeringen met zijn allen.” 

Maakt Sophia de les anders dan andere docenten?
“Ze is erg goed en leuk. Verder hoef je bij haar de dans helemaal niet te kennen: ze praat je er doorheen. Ze heeft bepaalde termen voor bepaalde bewegingen die heel komisch zijn. Daardoor onthoud je de bewegingen heel goed en kun je binnen no time focussen op hoe je de dans danst in plaats van de passen die je moet zetten.”

Kun je een voorbeeld geven hoe Sophia de bewegingen uitlegt?
“Op haar eigen creatieve manier geeft ze woorden aan de bewegingen. Zo is er bijvoorbeeld een beweging waarbij je moet doen alsof er van twee kanten kinderen op je afrennen. Dan moet je ze een signaal geven met je handen zodat ze moeten stoppen. Zulk soort terminologie gebruikt ze.”

Wat vind je zo leuk aan modern jazz?
“Het is een combinatie tussen moderne dans en jazz dans, en dat maakt het geheel dynamisch. Het ene moment ben je bezig met de techniek van moderne dans, het andere moment ben je heel energiek aan het dansen. Dat zorgt voor een prettige afwisseling. Je verzandt niet teveel in een bepaalde sfeer.” 

Moet je lenig zijn om deze vorm van dansen te kunnen?
“Het is geen must - je wordt lenig van dit soort dansen. Het wordt er ook mooier op als je lenig bent. We moeten toevallig dit weekend een optreden doen waar we een spagaat voor moeten kunnen. Ik kan dat helaas nog niet!” 

Tags: actiefoto

Advertentie