Actiefoto: Zumba

Actie: Zumba
Waar: Olympos
Wie: Vera
Leeftijd: 19
Studie: Sociologie

Zumba, doe je dat vaker?
"Hoewel ik het al wel vaker heb gedaan, ben ik voor deze lessen aanvankelijk meegesleurd. Een vriend van een vriendin van mij zei: je moet echt naar de zumba-les op de dinsdagavond, want die is zo leuk! Sindsdien volg ik deze lessen."

Waarom specifiek de les op dinsdagavond?
“Dat komt door Charlotte. Zij  geeft les op dinsdag en zij is heel enthousiast. Ze geeft hiervoor ook een les Fat attack van anderhalf uur. Zelfs daarna blijft ze gewoon superveel energie hebben. Tof vind ik het, dat ze je meeneemt in haar mega hoeveelheid energie. Ik heb hiervoor eerder zumba-les gehad, maar dat was lang niet zo leuk. Dat kwam ook doordat we daar alleen maar dansten op salsamuziek. Bij Charlotte dansen we ook top 40-muziek!”

Ga je ook wel eens naar Fat attack en daarna naar Zumba?
“Soms doe ik ze inderdaad allebei achter elkaar samen met mijn huisgenoot. Dan haalt Charlotte ons over!”

Heb je hiervoor eerder gedanst?
“Ik heb heel lang geleden aan street dance gedaan. Dat was op de basisschool. Verder heb ik aan moderne dans gedaan. Maar het is niet perse zo dat je danservaring moet hebben om zumba te kunnen. Als je het gevoel voor dansen hebt, dan lukt zumba je sowieso wel. Je moet gewoon een beetje ritmegevoel hebben!”

Ben je van plan om te blijven dansen?
“Het is iets wat me energie geeft. Daarnaast vind ik het bij zumba geweldig om me even te geven tijdens het dansen. Lekker een uurtje jezelf laten gaan. Ook vind ik het prettig om moe te worden van een sport. Alleen maar met gewichten bezig zijn vind ik saai.”

Ben je van plan om bij Olympos andere cursussen te volgen die ook met dansen te maken hebben?
“Eigenlijk niet! Ik blijf wel naar de lessen gaan van bodypump en powerpump. Verder ga ik met vrienden op kickboksen!”

Advertentie