Actiefoto: beachvolleybal

Bij beachvolleybal denk je aan zon en strand. Maar trainen doe je ook als het koud en nat is.

Actie: Beachvolleybal
Waar: Stichting Volleybal Utrecht
Naam: Saskia
Leeftijd: 28
Is: PhD – Kankertherapie bij het UMC Utrecht, laatste jaar 

Buiten is het grijs en 15 graden, maar PhD Saskia is buiten aan het beachvolleyballen bij Sportpark Zuilenselaan, waar in de zomer de beachvelden worden gebruikt door enkele Utrechtse verenigingen.

Hoe ben je hier bij BeachVolleybal Utrecht terecht gekomen?
“Tijdens de herfst, winter en lente speel ik binnen met de vereniging Boni. Daar ben ik drie jaar terug beland omdat ik op zoek was naar een nieuwe volleybalvereniging. Beachvolleybal speel ik samen met een vriendin en we doen vandaag officieel mee met Majella.”

Ik hoor dat je een Duits accent hebt. Als ik mag vragen: heb je in Utrecht gestudeerd en ben je daarna je PhD gaan doen?
“Ik ben Duits en heb na mijn master in Duitsland gekeken waar ik heen kon gaan voor een PhD en waar ik een goed onderzoek kon doen. Toen ben ik in Utrecht terechtgekomen. En ik kende Utrecht, dus dat was ook handig. Ik heb er stage gelopen bij een klein bedrijf.”

Wat vind je zo leuk aan volleybal?
“Het is een teamsport. Plus je hoeft de bal niet te vangen, daar ben ik niet goed in. Daarnaast gaat het om een heleboel beweging en tactiek. Tot slot is het volleyballen ook een goede manier om werk uit je hoofd te krijgen. De PhD is soms erg vermoeiend.”

Vind je volleybal binnen of buiten leuker?
“Buiten. Ook omdat het minder pijn doet als je valt. Je moet ook vaker in actie komen dan bij normaal volleybal waar een team uit zes mensen bestaat. Bij beachvolleybal speel je twee tegen twee.”

Advertentie