Actiefoto: bijpraten

Actie: bijpraten in de zon
Wie: Mirjam Snitjer
Leeftijd: 24
Gaat studeren: MA Cultural Anthropology Sustainable Citizenship aan de UU

Waarom koos je voor de master Cultural Anthropology Sustainable Citizenship ?
“Het is al weer een hele poos dat ik voor deze master heb gekozen. Eerst was ik aan het  twijfelen tussen deze master of een master in Leiden over duurzaamheid. Uiteindelijk heb ik specifiek voor deze master gekozen vanwege de kwaliteit van het onderwijs van de Universiteit Utrecht, maar ook omdat de studie het  evenwicht bewaart tussen specifiek een richting volgen, maar ook ruimte open laat voor wat je er later mee kunt doen. Ook vind ik het tof dat je met mijn master veldwerk in het buitenland gaat doen, waardoor je werkervaring in het buitenland opdoet.”

Wat heb je hiervoor gestudeerd?
“Ik heb hiervoor sociologie in Amsterdam gestudeerd. Ik woon nog steeds in Amsterdam. Al mijn vrienden wonen daar. Ik vind Utrecht een prachtige stad, maar ik ga er komend jaar niet wonen.”

Waarom ben je dan nu in Utrecht?
“Mijn vriendin volgt een bachelor dramatherapie in Utrecht en komt nu net terug uit Afrika. Zij is ook een Amsterdammer. Maar haar vriend woont hier in Utrecht. Ze blijft hier nog een paar dagen om aan haar onderzoeksverslag te werken en gaat daarna terug naar Amsterdam.”

Ziet jouw zomer er rustig of druk uit?
“Rustig. Het is de zomer voordat ik weer ga knallen voor mijn studie. Ik ga dan ook over een paar weken op vakantie naar Sri Lanka. We gaan daar backpacken maar willen niet te veel in een keer bekijken. Kortom, gewoon relaxen en genieten. Ik denk namelijk dat het komende jaar heel pittig gaat worden, wat ik niet erg vind hoor. Want ik houd van studeren en kijk erg naar dit jaar uit!” 

Tags: actiefoto

Advertentie