Autodelen voor studenten

In Utrecht kun je al op verschillende manieren op eenvoudige wijze een auto delen met anderen. Maar nu is er ook een autodeelproject van en voor studenten. StudentCar heeft al één auto in Utrecht met een vaste parkeerplaats in De Uithof. De tweede komt er aan.

De kleine Toyata Aygo valt eigenlijk helemaal niet op als een autodeelauto. Door de reclames op het kleine zilverkleurige autootje denk je te maken te hebben met een auto van de UU of van jongerenhuisvester SSH. Maar dat is het dus niet. Het is een autootje dat je als abonnee voor 2,50 euro een uur mee mag nemen. Een niet-abonnee betaalt 3,95. Daarnaast betaal je 16 cent per kilometer.

StudentCar is bedacht en opgericht door Rotterdamse studenten. Ze begonnen hun bedrijfje aan de Erasmus Universiteit en van daar uit zijn ze het land nu aan het veroveren. Vanaf november kun je StudentCar vinden in Delft, Eindhoven, Leiden, Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Wageningen en natuurlijk Rotterdam. 

Hoewel in Utrecht de kleine Aygo rijdt, past er toch genoeg in, zegt Jeroen Bontje van StudentCar. “Hoeveel kratten bier je er mee kan vervoeren, weet ik niet, maar er past wel een bescheiden koelkast in." 

Volgens Bontje is er nog voldoende markt over naast de reeds bestaande mogelijkheden om een auto te delen. “We zijn of even duur of goedkoper dan andere aanbieders, maar het grote voordeel is dat wij parkeerplaatsen hebben of krijgen bij studentencomplexen. We hebben nu nog maar één auto in Utrecht, maar we hopen er snel meer te krijgen.” De tweede auto van StudentCar komt te staan bij City Campus Max op Kanaleneiland. 

Hoewel in Utrecht vooralsnog alleen de Aygo rijdt, heeft StudentCar in Rotterdam ook de iets grotere Seat Ibiza in de aanbieding en rijden medewerkers van het Erasmus rond in de elektrische auto Think City.

GK

Advertentie