Bonden hervatten overleg met college

De Utrechtse vertegenwoordigers van de ambtenarenbonden Abvakabo en CFO gaan woensdag 8 december volgens plan met het college van bestuur om tafel zitten. Op de agenda staat onder meer het reorganisatieplan van de ondersteuning van Rechten.

Na de weigering van de universiteiten om het onlangs bereikte CAO-akkoord te accepteren, besloten de bonden aanvankelijk om elk verder overleg met de colleges van bestuur op te schorten. Nader beraad leidde echter tot de opvatting dat zo’n boycot niet in het belang van de medewerkers zou zijn. Nadat eerder de landelijke leiding van het CNV al had aangedrongen op het voortzetten van de lokale overleggen, heeft gisteren ook de Abvakabo leiding zich biervoor uitgesproken.

Wil Remmers, vertegenwoordiger van de Utrechtse afdeling van Abvakabo, noemt het besluit, gezien de onderwerpen op de agenda, logisch. “Het is ook in ons nadeel als het overleg te lang stil ligt. Wel zullen we per vergadering beoordelen of het doorgaan ervan gerechtvaardigd is.

Naast het reorganisatieplan van de ondersteuning bij Rechten staat op de agenda van december ook een nieuwe regeling van het interne voorrangsrecht bij vacatures. Bovendien willen de bondsvertegenwoordigers met het college de discussie aangaan of bij het Administratief Service Centrum, waar vijf medewerkers ontslag is aangezegd, geen sprake is van een formele reorganisatie.

EH

Advertentie