Boudewijn: ‘Je moet echt iets tofs doen’

Tijdens de UIT portretteert de DUB-redactie elke dag een mentor of mentorkoppel. Vandaag Boudewijn Weijermars die start met de master Internationale Economie.

Is het de eerste keer dat je mentor bent?

"Nee, vorig jaar ben ik het ook al geweest, maar ik vond het zo leuk om te doen dat ik besloot om me dit jaar weer op te geven. De feesten overal in de stad zijn gewoon geweldig en het blijft leuk om mensen Utrecht te laten zien. Het bijzondere is dat je tijdens de UIT op plekken komt waar je normaal niet komt of mag komen, zoals de sociëteiten van veel verenigingen. Die kans moet je benutten; het bezoeken van de Domtoren kan altijd nog." 

Je hoort wel eens dat een groepje niet ‘werkt’, omdat de mensen niet bij elkaar passen. Was je niet bang dat jullie zo’n groepje zouden krijgen?

"Ja, je hoort het inderdaad wel, maar ik denk dat als je je best doet als mentor om iedereen erbij te betrekken, er al gauw een leuke groep kan ontstaan. Je moet de mensen in je groepje enthousiast proberen te maken, zodat ze het alleen maar leuk vinden om met elkaar te feesten en Utrecht te ontdekken."

Doe je samen met je partner erg je best om ‘mentorkoppel van de dag’ te worden?

"Om dat te worden moet je echt iets tofs doen, want alleen dan gaan UITlopers bellen naar dat nummer. Maandag heb ik bijvoorbeeld op zo’n rodeostier gezeten, wat trouwens best  gaaf was om een keer gedaan te hebben, maar ik weet niet of er al mentorkindjes hebben gebeld, ha, ha. Laatst hoorde ik wel van een mentor die een mobiel uit het water redde door er achteraan te springen en door deze heldendaad ‘mentor van de dag’ werd. Dat vond ik wel echt verdiend." 

Maartje ter Horst

 

Advertentie