Chang opnieuw huisjesmelker van het jaar

Betty Chang weer huisjesmelker van het jaar 2011
Betty Chang weer huisjesmelker van het jaar 2011

Geen onderhoud aan huizen, geen respect voor privacy, intimiderend gedrag en torenhoge huren voor te kleine kamers. Volgens de LSVb en ROOD is de Utrechtse kamerverhuurster Betty Chang de terechte huisjesmelker van het jaar 2011.

De prijs voor de huisjesmelker van het jaar wordt sinds 2003 jaarlijks uitgereikt door studentenbond LSVb en SP-jongerenorganisatie ROOD. Studenten kunnen hun huisbaas nomineren op de website www.huisjesmelkervanhetjaar.nl. Het is niet de eerste keer dat  Chang de prijs in de wacht sleept. In 2006 ontving ze de prijs ook al en in de daarop volgende jaren werd ze herhaaldelijk genomineerd.

Behalve de jaarprijs ontvangt Chang dit jaar ook een speciale ‘oeuvreprijs in huisjesmelkerij’. De winnares is overigens niet erg onder de indruk van de uitverkiezing. In dagblad Sp!ts noemt ze de toekenning van de prijs ‘een jaarlijks terugkerende socialistische campagne’. Ze wil de weinig eervolle prijs, net zoals de vorige keer, niet in ontvangst nemen.

Niet alleen studenten hebben het met haar aan de stok, maar ook de gemeente Utrecht. Die heeft nog een rechtszaak tegen haar lopen, omdat zij de verplichte omzettingsvergunning, die een huisbaas moet hebben wanneer hij kamers apart verhuurt, weigert te betalen.

Hoe het is om in een kamer van mevrouw Chang te wonen, is terug te zien in een reportage van WNL.

TG

Tags: huisbaas

Advertentie