De 4Daagse van Yvon Vos: De voorbereiding

Zoals elk jaar in de tweede helft van juli heeft de 4Daagse weer bezit genomen van Nijmegen en omgeving. Onder de deelnemers bevindt zich dit jaar ook Yvon Vos, teamleider van het secretariaat van de directie Communicatie en Marketing. Op de site van DUB doet zij deze week dagelijks verslag van haar belevenissen. Vandaag haar relaas over de voorbereiding op het evenement.

 "Mijn voorbereiding voor de Nijmeegse 4Daagse begon al in oktober 2009 met het kopen van een nieuwe agenda voor 2010. Daarin hield ik meteen alle zondagen vrij om te gaan trainen voor deze “Walk of the World”. Vervolgens werden er zeer goede wandelschoenen en sokken aangeschaft en een trainingsschema opgesteld. Het advies is om 400 km gelopen te hebben voordat je start.

We zouden met z’n vieren gaan lopen: mijn zus, haar man en een gezamenlijke vriendin.  Helaas moesten zij alle drie al voor 1 januari om diverse redenen afhaken. Dat zou dus betekenen dat ik heel veel alleen zou lopen, want Hans (mijn man) liep maar tot twintig kilometer met me mee.

Dus ben ik op zoek gegaan naar een wandelmaatje en die heb ik ook gevonden. Het is iemand met heel veel wandelervaring van wie ik veel heb geleerd. Ik trainde voor de 4Daagse, hij voor zijn wandelvakanties in verre oorden. Een ideale combinatie.

Inmiddels heb ik een redelijk aantal gebieden binnen Nederland te voet leren kennen en ben helemaal enthousiast geworden! In april liep ik bij de Bloesemtocht in de Betuwe voor het eerst 40 km. Daar leerde ik vooral om mijn eigen pas goed in de gaten te houden en hoe het is om met 30.000 wandelaars te lopen.

De afgelopen weken heb ik onder meer 40 kilometer door het Kroondomein gelopen en op de dag van Nederland-Spanje de route Heerenveen – Steenwijk. Weer een heel ander gebied, dat inspireerde. In totaal heb ik er 700 trainingskilometers opzitten; een goed begin om deze week tot een goed einde te brengen, hoop ik.

Tijdens de 4Daagse breng ik de dagen en nachten door bij mijn zus. Zij woont in Elst en dat is ’s nachts goed te doen met de extra ingezette nachttreinen van en naar Nijmegen. Zij heeft een eigen praktijk voor verschillende massages dus als ik terug kom van een wandeldag, worden meteen de zuren uit mijn kuiten gewreven; helemaal goed dus!

De laatste dag staat mijn gezin bij de finish en ze verheugen zich er nu al op om zich na mijn binnenkomst in de zomerfeesten te storten. Na een douche bij een neef van een van mijn collega’s (fijn dat er zulke collega’s zijn) ga ik daar ongetwijfeld ook helemaal voor!

Maar nu eerst vier dagen lopen. De trainingen zijn ten einde, het grote werk gaat beginnen. Ik heb er zin in!

Yvon Vos

Advertentie