De 4Daagse van Yvon Vos: Lekker lopen op de Dreugtrommels

Goede morgen Utrecht. Het is woensdagochtend en ik wandel op dit moment door het weidegebied tussen Wijchen en Beuningen. In Wijchen was het één groot feest, maar hier is het betrekkelijk stil en rustig. Die afwisseling vind ik ideaal.

Gisteren heb ik er flink de sokken in gezet, want ik was al om half één binnen, precies acht uur na mijn vertrek. Ik was een van de eersten die over de finish kwam, mede omdat ik uiteindelijk maar twee keer een pauze van tien minuten heb gehouden. Dat komt ook omdat er, als je even stopt, meteen allerlei enthousiaste mensen op je afkomen. Dat geeft zoveel energie dat je eigenlijk meteen weer verder wilt.

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo goed zou gaan, want vooral het laatste stuk was best zwaar. Je loopt dan over de dijk van Lent naar Nijmegen, een stuk van een kilometer of zes zonder ook maar een beetje schaduw. Ik heb gehoord dat er gisteren ruim elfhonderd mensen zijn uitgevallen en met name op dat laatste stuk zijn er nogal wat afgehaakt.

KLEIN VUURTJE

Zelf voelde ik me prima bij de finish. Ik ben even tien minuten gaan zitten, heb een grote Smoothie naar binnen gewerkt en ben toen heel rustig naar het station gewandeld. ‘Thuis’ in Elst heeft mijn zus me een goede massage gegeven om alles een beetje los te maken en ’s middags heb ik het verder rustig aan gedaan. Heerljk ontspannen. We hebben vroeg gegeten en om half acht lag ik in bed. Of ik goed geslapen heb? Wat dacht je? Als een blok!

Vanochtend om vier uur ging de wekker en toen voelde ik wel even dat ik gisteren niet stil had gezeten. Verder heb ik nergens last van, geen spierpijn, geen blaren, maar mijn voetzolen voelen aan alsof iemand er een klein vuurtje onder stookt. Vooral toen ik opstond, moest ik echt even op mijn tanden bijten. Nu gaat het wel weer. Ik voel ze nog steeds, maar er valt prima mee te lopen.

BERENGEZELLIG

Vanochtend ben ik wat later gestart, zo rond kwart over zes. De eerste étappeplaats was Wijchen, waar we zigzag door het dorp werden geleid. Het was er één grote feestende bende met overal muziek, berengezellig, maar je eigen tempo lopen kun je in zo’n meute wel vergeten. Daarom is het prettig om nu weer een tijdje tussen de weilanden te kunnen wandelen.

Over muziek gesproken, voor mijn trainingstochten had ik een MP3-speler gekocht, maar die heb ik uiteindelijk nooit gebruikt. Naar Nijmegen heb ik hem zelfs helemaal niet meegenomen en dat is maar goed ook. Misschien denken sommige lezers bij ‘wandelen’ allereerst aan stilte en rust, maar daar is tijdens de 4Daagse geen sprake van, want letterlijk overal is muziek.

ANDRE HAZES

In de dorpen loop je van André Hazes via Michael Jackson naar de Zangeres zonder Naam, want veel mensen hebben hun installatie buiten gezet. Soms staan twee buurmannen pal naast elkaar twee heel verschillende soorten muziek te draaien. Je lacht je dood. En dan zij er natruurlijk ook nog de dweilorkesten en de plaatselijke harmonieën, zoals gisteren in Bemmel de legendarische Dreugtrommels. Ach, mij maakt het niet veel uit wat ik hoor, als er maar een goeie beat in zit.

Nou ja, jullie begrijpen het wel, alles bij elkaar vermaak ik me hier prima. Het is ook vandaag weer warm, maar ik voel me uitstekend en ik vorder gestaag. Ik verwacht vanmiddag tussen drie en half vier aan te komen en zal jullie morgen uitgebreid verslag doen van de laatste loodjes van vandaag.

Veel groeten en à demain,

Yvon

Advertentie