De nieuwe eerstejaars: Joris Harteveld, pedagogiek

Deze week hebben zich 3500 nieuwe eerstejaars op de Utrechtse binnenstad gestort. Hun doel: de universiteit en de stad leren kennen, maar vooral veel feesten. Wie zijn al die nieuwelingen en wat verwachten zij van het studentenleven? Een kennismaking in negen vragen.

 

Herkomst:
Moordrecht, een dorpje in de buurt van Gouda. Dat is een dik uur reizen vanaf Utrecht.

Kom je vers van de middelbare school?
Nee, ik heb na het atheneum eerst een jaar vavo gedaan. Dat is volwassenenonderwijs. Daar volgde ik twee vakken, dus ik had maar zes uur per week les. De rest van de tijd werkte ik in de thuiszorg of gaf ik waterpolotrainingen.

Welke activiteit doe je nu?

We zijn nu aan het lunchen en elkaar een beetje aan het leren kennen. Volgens mij zit ik in een leuke mentorgroep. Ik heb al iemand gesproken die ook pedagogiek gaat doen.

Wat vond je van de opening van de UIT?

Die was wel spectaculair. Die presentatoren zijn een stelletje droge gasten. Dat is wel leuk. De band kon leuker, maar als straks de Opposites optreden, komt het met de muziek wel goed.

Waar ben je na je afstuderen?

Waar weet ik nog niet, maar wel dat ik dan pedagoog ben, gespecialiseerd in kinderen met gescheiden ouders.

Heb je al een slaapplek?

Nee. Ik ga vanavond weer naar huis. Maar ik ga nog wel kijken of ik iets kan regelen. Ik dacht dat je zo’n slaapplek al lang van te voren had moeten regelen, maar dat blijkt wel mee te vallen.

Vul aan: Als ik boven op de Dom sta...

…heb ik een prachtig uitzicht op de mooie stadskern.

Mijn favoriete website is….

…Nusport.nl. En dan vooral het voetbalnieuws.

Ik word zeker lid van…

…de fitness. Ik heb geen haast om lid te worden van een studentenvereniging. Misschien dat ik nog wel iets vind. Het is wel leuk om zo mensen te leren kennen. Ach, ik zie het allemaal wel.

Casper Wolfert

Advertentie