Docenten HvA klagen over inspectie

Docenten klagen opnieuw dat er van alles mis is bij de economische opleidingen van de Hogeschool van Amsterdam. De Onderwijsinspectie zet haar onderzoek voort.

Het onderzoek van de inspectie richt zich op het onderwijsniveau en mogelijke fraude  bij de opleidingen ‘international management’ en ‘trade management Asia’. Aanleiding waren klachten over deze opleidingen in De Telegraaf.

De krant meldt vanochtend dat een groep docenten een brief heeft geschreven aan staatssecretaris Zijlstra, waarin zij klagen dat zij niet gehoord zijn door de Onderwijsinspectie. Volgens De Telegraaf – die een kopie van de brief heeft – schrijven de docenten dat de Inspectie en HvA-bestuursvoorzitter Jet Bussemaker het “op een akkoordje” hebben gegooid en dat het gesjoemel met cijfers niet goed is onderzocht.

Een woordvoerder van de Onderwijsinspectie wil de inhoud van de brief niet bevestigen, maar laat weten dat “als er nieuwe signalen binnenkomen die uiteraard worden meegenomen in het onderzoek”. Als onderdeel van het onderzoek worden ook gesprekken gevoerd met docenten. Een deel daarvan zou al hebben plaatsgevonden.

Twee weken geleden kon de inspectie al melden dat van ‘grootschalige diplomafraude’ geen sprake was.

Advertentie