Farmacoloog Jan van Ree interim-decaan Bètawetenschappen

Emeritus-hoogleraar psychofarmacologie Jan van Ree is door het college van bestuur benoemd tot interim-decaan van de faculteit Bètawetenschappen. De benoeming werd vanmiddag in een mail aan de medewerkers van de faculteit bekend gemaakt.

Reden voor de benoeming is volgens het college van bestuur de lange bestuurlijke ervaring van Van Ree, die in 1987 in Utrecht werd aangesteld als hoogleraar. Hij leidde de divisie Hersenen en was daarnaast jarenlang directeur van het Rudolf Magnusinstituut als opvolger van voormalig rector-magnificus Willem Hendrik Gispen.

Ook als onderzoeker heeft Van Ree zijn sporen ruimschoots verdiend. Hij werd met name bekend als een van de landelijke specialisten op het gebied van verslaving en de processen in de hersenen die ermee samenhangen. In 1991 riep het toenmalige Ublad hem uit tot 'promotor van het jaar'.

Van Ree zal het interim-decanaat van Bètawetenschappen de komende maanden parttime vervullen. In de tussentijd zal het college van bestuur de benoemingsprocedure voor een nieuwe decaan starten. Rector-magnificus Hans Stoof houdt het omstreden dossier betreffende de overkomst van een Rotterdamse onderzoeksgroep naar Utrecht in zijn portefeuille.

EH

Advertentie