Fietsroute Wilhelminapark tot medio juli onderbroken

Half juli kan je weer zonder onderbrekingen doorfietsen van de binnenstad naar De Uithof. Na een jaar is de nieuwe brug op de Prins Hendriklaan eindelijk klaar. Als gevolg van verzakking van enkele woningen duurden de werkzaamheden langer dan gepland.

Aan een van grootste irritaties voor fietsers tussen de binnenstad en De Uithof komt bijna een einde. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden aan de Prins Hendrikbrug, die al bijna een jaar duren, medio juli worden afgerond. Dat blijkt uit een wijkbericht (pdf) dat de gemeente heeft gestuurd aan omwonenden.

Door de werkzaamheden is de hoofdfietsroute van en naar De Uithof al lange tijd onderbroken. Fietsers moeten nu omrijden via de Willem de Zwijgerstraat om vanaf de binnenstad naar De Uithof te komen, en vice versa.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de planning van de werkzaamheden “heel strak” is. Dit vanwege de bouwvakvakantie die voor de regio midden op 18 juli van start gaat.

Verzakking
Aanvankelijk zou de nieuwe brug al in maart in gebruik genomen worden. Het werk aan de brug werd echter in oktober 2010 stilgelegd vanwege de verzakking van enkele omliggende woningen. De vernieuwing van de brug is onderdeel van een groter plan, waarbij alle bruggen over de Mistroom worden vernieuwd.

De nieuwe brug wordt breder dan de oude. In het nieuwe ontwerp (pdf) is er 3,5 meter voor autoverkeer, aan weerszijden een 2 meter breed pad voor fietsers en aparte ruimte voor voetgangers. 

Foto boven: Google Street View.

Advertentie