Geen betaald parkeren bij IBB

Op het IBB-complex blijft het parkeren van je auto gratis. Slechts een kleine 18 procent van de bewoners reageerde op een enquête over de invoer van betaald parkeren, waardoor de uitslag niet geldig is.

Van de 1333 aangeschreven bewoners hebben 273 de draagvlakmeting van de gemeente ingevuld. Een meerderheid van de respondenten heeft tegen de invoer van betaald parkeren gestemd, schrijft de gemeente in een wijkbericht (pdf).

Omdat slechts een kleine 18 procent van de bewoners de enquête heeft ingevuld, is de uitslag niet geldig. Daar is een respons van minimaal 30 procent voor nodig. In 2009 werd ook al een enquête gehouden over betaald parkeren, toen was de respons eveneens te laag.

Het IBB kampt al jaren met parkeerproblemen. Klachten spitsen zich met name toe op het parkeertekort overdag en kapot gereden groenstroken. Ondanks de problematiek adviseerde het woonbestuur van het IBB bewoners in januari tegen de enquête te stemmen. Het woonbestuur vond het onwenselijk dat er per adres, dat bij het IBB tussen de 8 en 15 bewoners heeft, slechts twee parkeervergunningen werden verstrekt.

Dat parkeren voorlopig gratis blijft, is geen reden tot blijdschap bij het woonbestuur van het IBB. De genoemde problematiek blijft namelijk bestaan, zegt Ineke Van Oostenbruggen, voorzitter van het woonbestuur. “Het is een ingewikkeld probleem waar niet zo één, twee, drie oplossingen voor zijn”, zegt Van Oostenbruggen. “We gaan er ons de komende tijd met alle betrokken partijen over buigen.”

In het naastgelegen gebied hebben de bewoners wel in meerderheid voor betaald parkeren gestemd. Vanaf 1 juni 2012 is er betaald parkeren aan onder meer de doorgaande Ina-Boudier Bakkerlaan, de Burgermeester Ter Pelckwijklaan en de  Fockema Andreaelaan.

Advertentie