Gemeenteraad akkoord met Uithoftram

De tram naar De Uithof komt er definitief. De Utrechtse gemeenteraad gaat unaniem akkoord met de komst van de tram die vanaf 2018 moet gaat rijden.

In een bloedhete raadsvergadering gaven alle raadsfracties dinsdag groen licht voor de tram. Een aantal weken geleden stelde het Rijk al definitief 110 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de tramlijn naar De Uithof.

Er is ook meer duidelijkheid over de inpassing van de tram in het Stationsgebied en de OV-terminal. In het plan voor de toekomstige tramlijn tussen het Centraal station en De Uithof komt het perron voor de tram aan de binnenstadszijde van het station te liggen.

Alhoewel alle partijen de komst van de tram toejuichen, is er ook her en der kritiek. De PvdA en GroenLinks vinden het jammer de tram pas in 2018 gaat rijden en bekritiseren de lange tijd die het BRU neemt voor de aanschaf van het materiaal voor de tram. Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) is verantwoordelijk voor de aanleg van de tram.

De VVD vindt dat de bereikbaarheid van De Uithof al voor 2018 verbeterd moet worden. De partij wil een herschikking van de buslijnen aan de oostkant van de stad. Ook dringt de partij aan op een goede verbinding tussen station Bilthoven, De Uithof en Bunnik of Driebergen-Zeist. Het college heeft toegezegd om een regionale taskforce in te stellen die op korte termijn aangeeft welke busverbindingen naar de Uithof verbeterd kunnen worden.

Advertentie