Hoofdredacteur DUB stapt op

Hoofdredacteur Armand Heijnen van het digitale Ublad heeft zijn functie neergelegd. In een vandaag aan de medewerkers van de directie Communicatie en Marketing verstuurd bericht noemt hij de geslaagde lancering van DUB op 12 april een goede aanleiding om terug te treden.

Volgens Heijnen is met die lancering de door hem beoogde vernieuwing van het Ublad gerealiseerd, iets wat dit tot een geschikt moment maakt om de fakkel over te dragen. ‘DUB moet een nieuwe doorstart kunnen maken: zowel voor DUB, voor de redactie als voor mijzelf is het beter als dit gebeurt met een nieuw samengesteld team, te beginnen met een nieuwe hoofdredacteur. Het ligt bij redactieraad en college van bestuur om daarvan nu werk te maken.’

De aankondiging van het vertrek van de hoofdredacteur kwam zowel voor de redactie als voor de redactieraad onverwacht. Voorzitter Leen Dorsman van de redactieraad zegt zich op de ontstane situatie te beraden. Hij hoopt op korte termijn duidelijkheid te kunnen verschaffen over de opvolging van Heijnen. In de tussentijd zal senior-redacteur Erik Hardeman de werkzaamheden ter redactie coördineren.

Met het vertrek van Heijnen komt een einde aan een hoofdredacteurschap van ruim tien jaar. In die periode verhuisde de redactie niet alleen twee maal, maar onderging het Ublad ook een aantal ingrijpende veranderingen. Ruim een jaar geleden zette Heijnen het proces in gang dat eind december leidde tot de beëindiging van de uitgave van het Ublad op papier en vorige week tot de start van DUB.

Dit omstreden initiatief leidde ter redactie tot felle discussies, die voor Heijnen mede aanleiding waren tot zijn besluit. Daarnaast zijn er volgens de vertrekkende hoofdredacteur echter ook overwegingen van meer persoonlijke aard: “Na tien jaar is het mooi geweest.” Heijnen blijft verbonden aan de Directie Communicatie en Marketing, waar hij onder meer gaat meewerken aan het opzetten van een interne universiteitsbrede nieuwsvoorziening. Ook gaat hij zich bezig houden met activiteiten rondom het 75e lustrum van de UU in 2011.  

De redactie van DUB

Advertentie