Huisbaas van het jaar vraagt geen borg

De huisbaas van het jaar vraagt zijn huurders geen borg en brengt geregeld hun oud papier en lege flessen weg. Huisbazen zijn tenslotte niet allemaal huisjesmelkers.

De jongerenafdeling van de VVD reikt de prijs voor de beste huisbaas uit om tegenwicht te bieden aan de jaarlijkse verkiezing van de ‘huisjesmelker van het jaar’ die de Landelijke Studenten Vakbond en de Socialistische Partij organiseren. Zij brengen dramatische verhalen van studenten over hun huisbaas naar buiten, maar volgens de jonge liberalen vallen er ook genoeg mooie voorbeelden te geven.

Studenten konden hun huisbaas nomineren voor de prijs. De inzendingen werden beoordeeld op “motivatie en creativiteit”. Er is gekeken of de huurprijs niet te hoog is en hoe de huisbaas omgaat met brandveiligheid en onderhoud.

Winnaar Henk Hofman uit Tolbert verhuurt in Groningen een studentenhuis dat ‘Cambrinus’ heet. “Onze huisbaas is echt een topper!”, aldus bewoner Koen Mulder. “Bij het tekenen van ons contract kregen we gelijk een uitdraai van het puntensysteem, zodat we dat zelf in huis konden controleren. Ook werd er gezorgd voor een nieuwe badkuip, een CV in plaats van gaskachels en voor komende winter wordt al het enkelglas vervangen door dubbelglas.” 

Hofman krijgt een trofee en een oorkonde. De bewoners winnen “een straatnaambord met de naam van hun huis en een voorraad bier”, aldus de JOVD’ers.

Advertentie