Investeerder steekt 1 miljoen in 'Uithof'-startup Repudo

De iPhone-applicatie Repudo is momenteel hot in technologiekringen. De makers van de app, die tot voor kort in De Uithof werkten, hebben een investering binnengehaald van 1 miljoen dollar, bijna 7 ton in euro's.

Van wie de investering is, blijft geheim. "Ik mag het niet zeggen. Hij is zwaar op zijn privacy gesteld", zegt Lucas Tieleman op Sprout.nl.

Repudo is een app die digitale objecten aan geografische locaties koppelt. Iemand kan een mp3-bestand of een ebook 'achterlaten' op bijvoorbeeld Centraal Station Utrecht. Anderen kunnen dan naar die locatie gaan en dat bestand downloaden. Als iemand het bestand downloadt, verdwijnt het van de kaart, en kan het door de nieuwe eigenaar ergens anders worden 'neergelegd'.

Makers van de app zijn Lucas Tieleman (26) en Sander de Jonge (25). Tot een paar weken terug werkten de twee nog in De Uithof. Ze zaten in het Kruytgebouw, een vestiging van business incubator UtrechtInc, een samenwerkingsverband waar ook de Universiteit Utrecht aan meedoet. Tieleman en De Jonge werken nu vanuit Amsterdam.

Heineken
Repudo hoopt geld te verdienen met gesponsorde acties. In februari organiseerde Repudo samen met Heineken een actie waarbij over de hele wereld virtuele trofeeën kan vinden. Door die trofeeën te vinden maakte je kans om de UEFA Trophy van Zwitserland naar Maleisië te escorteren. Zangeres Jacqueline Govaert gebruikte Repudo zodat alleen mensen aanwezig bij haar concert in Paradiso een nummer van haar konden downloaden.

Momenteel is de app Repudo alleen de downloaden als je een iPhone hebt. Apps voor Android en BlackBerry worden binnenkort verwacht.

Lucas Tieleman over Repudo:

Advertentie