Nyenrode krijgt plek in Utrecht Summer School

De Utrecht Summer School gaat deze zomer samenwerken met Nyenrode Business Universiteit. Volgens directeur Jeroen Torenbeek wordt daarmee het profiel van de school versterkt. Hij verwacht dit jaar meer dan 1500 studenten te begroeten. 

De Utrecht Summer School is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. USS merkte steeds vaker dat de economiefaculteiten van de diverse instellingen heel eigen focusgebieden hebben. “De Universiteit Utrecht is sterk in wetenschappelijk onderzoek en de Hogeschool maakt een slimme vertaalslag naar de praktijk van alledag. Nyenrode vormt hierop vanwege haar internationale karakter en nauwe banden met het bedrijfsleven een schitterende aanvulling,” aldus Jeroen Torenbeek, directeur van de Utrecht Summer School. Nyenrode biedt vijf cursussen van een week aan gericht op internationale aspecten van zakendoen. 

Tijdens de Utrecht Summer School kunnen Nederlandse en buitenlandse studenten tijdens hun zomervakantie één of meerdere cursussen volgen. Vorig jaar kwamen er 1500 studenten naar Utrecht. 

De Utrecht Summer School richt zich vooral op buitenlandse studenten. Bij de businesscursussen zal echter ook een aantal Nederlandse studenten worden toegelaten. “Zolang er voldoende plek is, zijn ook Nederlandse studenten welkom. Doordat 90 procent van de studenten uit het buitenland komt, bieden we de Nederlanders een internationale ervaring in eigen land. Speciaal voor diegenen die in de zomer willen studeren en tóch het gevoel willen hebben in het buitenland te zijn,” aldus Jeroen Torenbeek. 

Perscommunicatie UU

Advertentie