Onderzoekers uit UMC winnen ondernemersprijs

Cavadis BV is maandagavond uitgeroepen tot winnaar van de Utrechtse Ster 2010. De prijs van de Vrienden van Stichting Sonnenborgh ter waarde van 2500 euro is bedoeld voor projecten, waarbij wetenschappelijke kennis in de regio Utrecht de basis heeft gevormd voor succesvolle bedrijfsontwikkelingen.

Cavadis is een biomedisch bedrijf dat zich toelegt op het ontdekken van eiwitten in het lichaam die al in een vroegtijdig stadium wijzen op mogelijke hart- en vaatproblemen. Op basis van die zogeheten ‘biomarkers’ worden tests ontwikkeld om het risico op hart en vaatziekten te voorspellen. Ook kunnen zij dienen ter ondersteuning van het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen voor hart- en vaatziekten.

Volgens de jury is Cavadis, dat mede werd opgericht door de Utrechtse hoogleraren Gerard Pasterkamp en Frans Moll, een prachtig voorbeeld van hoe je een idee/product op een goede manier kunt valoriseren.  “Cavadis draagt, qua vestigingsplaats maar ook door de samenwerking met het UMC, bij aan het positioneren van Life Sciences in Utrecht.“

De jury, die Cavadis verkoos boven Crimsonbase en DoubleYou Product Development, verwacht dat de winnaar van De Utrechtse Ster wereldwijd een belangrijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten. "Dit initiatief, waar wetenschappelijk onderzoek succesvol aan de basis staat voor een onderneming, is een krachtige Ster die straalt.”

EH

Advertentie