Ook regiobestuur vindt spitsbussen naar De Uithof te vol

Het is niet acceptabel dat passagiers van lijnen 11 en 12 in de spits achterblijven bij een halte omdat de bussen vol zitten. De vergunningverlener Bestuur Regio Utrecht (BRU) erkent dat de kwaliteit van het spitsvervoer naar De Uithof op dit moment onvoldoende is. Verbeteringen kunnen echter pas eind december 2011 worden doorgevoerd. 

In een schriftelijke reactie op vragen van Utrechtse gemeenteraadsfracties laat het BRU weten dat volgens de zogenoemde concessie-eisen reizigers met de eerstkomende bus vervoerd moeten kunnen worden. “In de praktijk blijkt dit echter niet altijd haalbaar op De Uithof-lijnen gedurende de spitsuren.”

De BRU ziet echter geen mogelijkheden om voor december 2011 de vervoerscapaciteit uit te breiden. Pas als vervoerder Qbuzz het stads- en regiovervoer overneemt van het GVU en Connexxion, zullen meer bussen beschikbaar zijn.

Voor het komende jaar is wel al ingespeeld op de verwachte groei van de toestroom naar het Kromhoutterrein waar het ministerie van Defensie nieuwe gebouwen opent. Buslijn 13 met de eindhalte bij het stadion, gaat vaker rijden.

Het BRU ziet niets in het voorstel om reizigers op de drukke lijnen met hun ov-chipkaart in en uit te laten checken bij palen buiten de bus. Dit zou verwarring teweeg brengen, omdat buspassagiers gewend zijn zich in de bus af- en aan te melden.

XB

 

Advertentie