Opkomst raadsverkiezingen koerst af op 20 procent

Ongeveer een op de vijf studenten heeft de afgelopen dagen gestemd voor de universiteitsraadsverkiezingen. Vanaf 17.00 vrijdagmiddag is het niet meer mogelijk een voorkeur kenbaar te maken.

Ruim een uur voordat de stembussen sluiten, had 19.88 procent van de studentenpopulatie gestemd op een van de drie studentenpartijen; Lijst Helder, VUUR of de Partij voor de Utrechtse Student. De opkomst is vergelijkbaar met die van 2008 toen ook zo’n 20 procent de gang naar de stembus maakte. Vorig jaar was de animo iets groter (24 procent). Toen vonden echter tegelijkertijd verkiezingen voor de personeelsgeleding plaats waardoor ook studenten meer en vaker geattendeerd werden op de mogelijkheid om te stemmen.

Dinsdag worden de stemmen geteld. Woensdagmiddag volgt de bekendmaking van de verkiezingsuitslag in de Orangerie van het Universiteitsmuseum.

XB