Opnieuw inbraak bij Pnyx

Foto van Pnyx na inbraak in augustus

Bij het studentencentrum Pnyx is opnieuw ingebroken. Bij de controle vrijdagochtend vond de beveiliging alles overhoop gehaald. Eerder was in augustus ook al ingebroken.

Tjolina Proost van studentenunie Vidius kreeg een onaangename verrassing toen ze vrijdagochtend Pnyx wilde binnengaan. “Alles lag overhoop”, zegt ze. “Deuren waren ingetrapt, laden open gebroken en spullen lagen over de grond verspreid.”

De inbrekers zijn, net als de vorige keer, via een raam op de derde verdieping naar binnen gekomen. Het lijkt alsof de opbrengst voor de inbrekers deze keer niet zo groot is. “Ze hebben laptops laten staan en leken op zoek naar geld. De studentenorganisaties weten nu wel dat ze contant geld beter niet op hun kamer kunnen bewaren.”

Helemaal duidelijk is het nog niet wat de buit is. De studentenorganisaties moeten zelf kijken of ze wat missen. De vorige keer waren er laptops verdwenen en hadden de inbrekers contant geld meegenomen dat in een kas zat.

In tegenstelling tot de vorige inbraak, mogen de studentenorganisaties nu wel naar binnen om te werken. Proost: “Daar ben ik blij om want volgende week hebben we een informatie- en actieweek en daar moeten we nog veel voor doen.”

“De beveiliging heeft de inbraak bij het openen van de deuren ontdekt en de politie ingeschakeld”, zegt Leo van Kuijk, hoofd beveiliging.  “Mijn eerste conclusie is dat het mensen zijn geweest die het gebouw van binnen kennen. Ze wisten precies waar ze moesten zijn en waar de infrarode beveiliging zit.” De recherche heeft deze keer geen sporenonderzoek gedaan. “Maandag zullen mijn specialisten onderzoek doen”, zegt Van Kuijk, “en dan kijken we wat we nog kunnen doen om dergelijke inbraken te voorkomen. Het heeft ook geen zin om heel veel te investeren in stalen deuren als er weinig te halen valt. Dat gaan we met de directie van Pnyx bespreken.”

Tags: pnyx | vidius

Advertentie