Plaats voor 750 extra fietsen op Jaarbeursplein

Op het Jaarbeursplein zullen kort na het begin van het nieuwe collegejaar 1900 gratis plaatsen voor fietsen beschikbaar zijn, 750 meer dan op dit moment. De nieuwe fietsenstalling is 24 uur per dag en 7 dagen per week open, is gratis, maar wordt niet bewaakt en ook niet beheerd.

De komst van de nieuwe fietsenstalling hangt samen met de bouwwerkzaamheden op en rond het Jaarbeursplein. In verband met de sloop van de sporthal en Catharijnehof richten de gemeente Utrecht en ProRail de fietsparkeerplekken op het plein anders in. Door het verwijderen van de reclamemast en het stenen bordes komt er ruimte vrij voor zo'n 1.900 fietsen.

In de nacht van 10 op 11 juli is de reclamemast op het plein ontmanteld. Als ook het fundament van de mast gesloopt is, kan gestart worden met het verwijderen van de huidige fietsrekken. Vanaf eind augustus tot half september worden zij in fases afgezet met bouwhekken en vervolgens afgebroken.

Fietsen die nog in de rekken staan worden verplaatst naar nieuwe etagerekken (± 250) voor de Jaarbeurspleingarage aan de Croeselaan. Alleen bij fietsen die aan de bouwhekken vast staan, worden de sloten kapot geslepen. Dit staat vermeld op de bouwhekken.

Naar verwachting wordt de nieuwe fietsenstalling met dubbellaagse rekken na de zomer in gebruik genomen. De stalling is tijdelijk. In de definitieve situatie komt er onder het aan te leggen Stationsplein west een fietsenstalling met plek voor 5.000 fietsen.

EH (Bron: Gemeente Utfrecht)

Advertentie