Plek kankercentrum nog niet bekend

“Naast het UMC, op het UMC of in de directe nabijheid van het UMC”. De voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht Jan Kimpen kon de radiojournalisten van RTV Utrecht deze week nog niet vertellen waar de Utrechtse vestiging van het nieuwe samenwerkingsverband met het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis moet komen.

Afgelopen maandag ondertekende Kimpen samen met zijn Amsterdams tegenhanger Anton Berns in Utrecht een convenant voor een nieuwe organisatie die moet excelleren op het gebied van behandeling van en onderzoek naar kanker. Kimpen stelt in het korte interview met RTV Utrecht dat het gaat om een “topcentrum voor kanker in Nederland”. Naast het bestaande Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam moet er ook in De Uithof een locatie komen. Waar is dus nog niet bekend. 

In een persbericht stellen beide partners de kennis en kunde van het ALV en UMC Utrecht te willen bundelen, onder andere met unieke technieken voor beeldgestuurde oncologische interventies, zoals ‘het opereren zonder snijden’.

Een woordvoerder van het UMC Utrecht zegt dat de formele juridische structuur van de samenwerking de komende maanden wordt besproken. Zij kon ook nog niet zeggen hoeveel en welke UMC-medewerkers bij het initiatief betrokken zullen worden. Het ligt voor de hand dat het in eerste instantie gaat om medewerkers van het UMC Utrecht Cancer Centre.

Gezamenlijk behandelen de twee ziekenhuizen op dit moment 10.000 patiënten.

Advertentie