Poezen kijken op UU-webcam

Voor wie extreem gehecht is aan zijn of haar huisdier heeft de Intensieve Zorg Afdeling van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren een nieuwe service bedacht: de Telepet. Baasjes kunnen via een webcam hun in de kliniek behandelde dier volgen.

Foto van TelepetDe webcam is zo geplaatst dat eigenaren alleen hun huisdier kunnen zien. De rest van de Intensieve Zorg Afdeling (IZA) en de medewerkers blijven buiten beeld. Baasjes kunnen met een wachtwoord inloggen op deze site waarmee ze toegang krijgen tot de webcam voor de duur van de opname van hun huisdier.

“Een opname van een huisdier op onze Intensieve Zorg Afdeling is een spannende tijd voor de eigenaar van het dier”, zegt Joris Robben, staflid van het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren en bedenker van Telepet. “De band met een huisdier is heel sterk, natuurlijk willen de diereigenaren graag hun huisdier blijven zien, ook als deze in het ziekenhuis ligt.”

Operaties worden niet uitgezonden, aldus Robben. “Als de hond of kat even op een andere locatie is, bijvoorbeeld in de operatiekamer, gaat de camera uit.”

Advertentie