Roeisucces voor Utrechtse vrouwen

Drie Utrechtse dames droegen zondag bij aan de overwinning van de Holland Acht bij de wereldbekerwedstrijden in München. Claudia Belderbos van Orca en Roline Repelaer van Driel en stuurvrouw Anne Schellekens van Triton deelden na afloop in de feestvreugde.

De Nederlandse vrouwen leidden van start tot finish en lieten concurrenten Engeland en Roemenië achter zich. Voor het eerst in de geschiedenis mag Nederland als leider in de wereldbeker de gele hesjes dragen.

Tritonroeister Roline Repelaer van Driel is inmiddels een oudgediende in de boot. Zij won in 2008 al Olympisch zilver met de Acht in Beijing. Geschiedenisstudente Anne Schellekens en laatbloeier Claudia Belderbos sloten pas deze Olympische periode aan bij de selectie.

In een reactie op de Orca-site zegt Belderbos: “Het was racen zoals het hoort, tempo 36, harde klappen, al na 500 meter naar de getver zijn, maar dan dwars door het zuur heen beuken.”

De Olympia Regatta in Zuid-Duitsland is een van drie wereldbekerwedstrijden. Deze wedstrijden gelden als belangrijkste krachtmetingen op weg naar het wereldkampioenschap eind augustus in het Sloveense Bled.

Orca-roeier Sjoerd Hamburger reikte met de heren Holland Acht net niet tot het podium. Nederland werd vierde net achter Polen. De winst was voor Duitsland.

Kaj Hendriks van Triton was de vijfde Utrechter in de Nederlandse afvaardiging. Hij behaalde in de ´Holland Vier´ een vijfde plaats in de B-finale.

Advertentie