Slachtoffers brand Nieuwegein naar UMC

In Nieuwegein is verzorgingshuis De Geinsche Hof ontruimd door een grote brand. Tientallen mensen hebben rook ingeademd en zijn overgebracht naar het Calamiteitenhospitaal in het UMC Utrecht.

De brand brak even voor achten uit in het zorgcomplex. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, meldt de NOS.

Tientallen personen zouden rook hebben ingeademd. Het UMC meldt dat er in Calamiteitenhospitaal tussen de 30 en 50 slachtoffers worden opgevangen. Het Calamiteitenhospitaal wordt gebruikt voor de onmiddellijke opvang van slachtoffers onder bijzondere omstandigheden.

Vanwege de brand is de rechterrijstrook op de A27 richting dicht om ambulances richting het ziekenhuis meer ruimte te geven. Dit meldt de ANWB op Twitter.

Update: 49 slachtoffers zijn inmiddels opgevangen, meldt UMC.

De brand gefilmd door een ooggetuige:
<object width="620" height="383"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XVs9XroARGM?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XVs9XroARGM?version=3&amp;hl=nl_NL&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="620" height="383" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

De brand gefilmd door een ooggetuige:

Advertentie