Spaarloon komt deze week vrij

Medewerkers die de afgelopen jaren een deel van hun salaris op een spaarloonregeling hebben laten bijschrijven, kunnen het tussen 2006 en 2009 opgebouwde tegoed vanaf morgen, woensdag 15 september, zonder extra kosten opnemen. Dat is het gevolg van een in juli door het demissionaire kabinet genomen besluit.

Doel van de maatregel is om extra geld in de economie te pompen. Als iedereen zijn of haar spaarloon ook echt opneemt, komt er in Nederland naar schatting vier miljard euro vrij, gespaard door ongeveer twee miljoen werknemers. Aan de UU gaat het om ruim tweeduizend rekeningen.

Deze week worden de medewerkers van de UU door middel van een nieuwsbrief geïnformeerd over de manier waarop het tegoed gedeblokkeerd kan worden. Ook bevat de nieuwsbrief informatie over het overzetten van de nu nog bij Fortis ondergebrachte rekeningen naar Abnamro. 

Overigens blijkt uit onderzoek dat een groot deel van het spaarloon waarschijnlijk niet in de economie terecht zal komen. Al in juli zei een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB): “Deze maatregel zal er niet voor zorgen dat het geld gaat rollen.” Een woordvoerder van SNS Reaal wees toen op het feit dat het spaarloon al twee keer eerder is vrijgegeven. “Onze ervaring is dat mensen het geld niet gaan uitgeven, maar het op een andere spaarrekening zetten.”

EH

Advertentie