UIT-handdoeken naar zeehondencrèche

De organisatoren van de Utrechtse introductieweek hebben 600 handdoeken gedoneerd aan de zeehondencrèche in Pieterburen. De crèche heeft door de noordwesterstorm een recordaantal zeehonden in opvang. Daardoor is er een tekort aan handdoeken.

De handdoeken zijn woensdag door een medewerker van Pieterburen opgehaald bij de universiteit. De handdoeken - zo'n 35 dozen - waren over van de introductieweek van 2009. "Ik heb Pieterburen gemaild nadat ik in het tv-programma Hart van Nederland zag dat ze handdoeken nodig hadden", vertelt Lyke de Raat van de Utrechtse Introductie Commissie 2012.

"Dit waren handdoeken uit 2009, met een andere tekst en een ander logo, dus we konden er niks meer mee. We hebben allemaal een klein pluche zeehondje en een briefje van Lenie 't Hart gekregen als bedankje", vertelt Lyke. "Het is leuk dat onze actie zoveel aandacht krijgt. We hopen dat hierdoor meer mensen iets doen om te helpen."

Pieterburen vangt momenteel 350 zeehonden op. Door de noordwesterstorm van vorige week spoelden er 75 zeehonden aan. "Bij elke badbeurt, wordt de zeehond op een schone handdoek gelegd en dat gebeurt twee keer per dag", vertelt een medewerker van Pieterburen aan dagblad Metro. "Er gaan dus op een dag zevenhonderd handdoeken doorheen. Daar valt niet tegenop te wassen."

Uitcommissie 2012

Advertentie