Uithof krijgt afvalbakken voor plastic

Zes maanden lang krijgt De Uithof als proef 100 oranje afvalbakken die bedoeld zijn voor plastic flesjes en ander kunststofafval.

De start van in plastic inzameling werd maandag ingeluid door staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu. Even na tienen arriveerde hij voor de deur van het Bestuursgebouw voor een fotomoment samen met rector Bert van der Zwaan.

De afvalbakken blijven ongeveer 6 maanden op proef staan. Onduidelijk is of de bakken na die periode blijven staan. Het doel van de actie is het duurzaam recyclen van kunststof. De plaatsing is onderdeel van een landelijke campagne van de Stichting Nedvang ('Nederland van afval naar grondstof'). In totaal 800 bakken worden in pretparken, gemeentehuizen, kantoren, ziekenhuizen, bioscopen, tankstations en universiteiten geplaatst.

Eigen initiatief
In het Minnaertgebouw en het Buys Ballotlaboratorium liep al sinds december 2010 een proef van het Facilitair Service Centrum (FSC) met plastic ophalen. Volgens een woordvoerder van het FSC was er veel vraag van medewerkers naar recycling. “Op veel plaatsen nemen medewerkers het initiatief om het plastic apart te houden en zelf mee naar huis te nemen om het thuis te recyclen.”

Over de precieze locatie van de oranje bakken in De Uithof wordt nog nagedacht, vertelde FSC-directeur Ineke van Oosten maandagochtend bij het fotomoment van Atsma. Wel zei ze dat de dat de oranje bakken ook op de UU-locaties in de binnenstad worden neergezet, en dat de in totaal 100 bakken over circa 50 UU-gebouwen verdeeld worden.

Foto: Dick Boetekees.

Heb je de oranje bakken al ergens gespot? En wat vind je er van? Laat het weten in de comments.

Advertentie