Uithofstemmers partijvast

D66 is met 757 stemmen de grote winnaar bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart in De Uithof. GroenLinks komt met 641 stemmen op een goede tweede plaats. De stemmers in De Uithof lijken partijvast. Bij de landelijke verkiezingen in juni 2010 scoorden D66 en GroenLinks ook het best op De Uithof.

In De Uithof waren drie stemlocaties. Twee bureaus in het Van Unnikgebouw en één in het gebouw van Communicatie en Journalistiek. Op de drie locaties werden in totaal 2490 stemmen uitgebracht. 30,4 procent gaat naar D66 en GroenLinks komt op een tweede plek met 25.7 procent. Op de derde plaats eindigt de PvdA met 13,9 procent. De VVD eindigt op de vierde plaats. Weinig interesse was er voor Mooi Utrecht (twee stemmen) en de 50 plus partij (één stem). De PVV kreeg op De Uithof 36 stemmen, een percentage van 1,5 procent.

In De Uithof doet D66 het beter dan in de gemeente Utrecht en de provincie. In Utrecht is de PvdA de grootste partij geworden, gevolgd door D66 en GroenLinks. De VVD eindigt zowel in De Uithof als in de gemeente op een vierde plaats. Maar binnen de hele provincie is juist de VVD de grootste partij geworden, gevolgd door PvdA en D66.

Het verschil in stemkeuze is het grootst als je naar de PVV kijkt. Provinciaal scoort de partij van Wilders 10,6 en in de gemeente Utrecht 7,7 procent. Dat is een verschil met de schamele 1,5 procent in De Uithof.

TG

         

Advertentie