Utrechts Oud & Nieuw voor beginners

Van huisfeest, naar stamcafé, naar een groot dansfeest. Wie Oud & Nieuw in Utrecht viert, heeft keuze genoeg. Maar waar kan ik als nieuwe inwoner van Utrecht het beste naar toe?

Sinds dit jaar woon ik in Utrecht en wil daarom ook mijn eerste Oud & Nieuw uitbundig vieren. Maar, waar moet ik naar toe? Welke club heeft het beste feest, en wat gaat dit allemaal eigenlijk kosten? Ik laat me adviseren door studenten van de UU en browse wat over internet.

Veerle heeft dit jaar eerst thuis een feestje met huisgenoten en vrienden, daarna is ze, net als Roelie, in Tivoli Vredenburg te vinden. “Zorg dat je van tevoren een kaartje hebt”, is Veerles gouden tip. Vorig jaar vierde zij oudjaarsavond ook in Utrecht. Toen dacht ze nog aan de deur een ticket te kunnen krijgen, maar dat viel vies tegen. Alles wat uitverkocht.

Volgens Esther moet ik naar het feest van SSR-NU. De vereniging geeft een feest waar iedereen welkom is. Het is in hun pand aan de Oudegracht. “Bier kost er maar één euro!” voegt ze toe.

Nina viert Oud & Nieuw dit jaar ook voor het eerst in Utrecht, zij gaat net als veel andere studenten aan wie ik vroeg wat de plannen voor de jaarwisseling zijn, naar een huisfeest. Verder zijn veel studenten van plan de stad in te duiken en “te kijken waar ik terecht kom”.

Dat moet op zich geen probleem zijn. De meeste kroegen in Utrecht zijn gewoon open en schenken toepasselijk om twaalf uur een glaasje champagne. Ook kun je in de meeste cafés gewoon terecht, zoals bijvoorbeeld in de Beurs, op het Neude. In Havana kun je vanaf 1 uur ’s nachts voor 50 euro doorhalen. De drankjes zijn bij deze prijs inbegrepen. Een café dat de deuren sluit met oud & Nieuw is de Irish Pub Mick O’Connells bij Janskerkhof.


Exclusief feesten in Stairway
Wie denkt dat hij voor een groot en exclusief einde van het jaar naar Amsterdam moet, heeft het mis. Zo zijn er in Utrecht verschillende clubs die grote feesten georganiseerd hebben. In club Stairway vind je het ‘Empire’. Volgens de website belooft dit een groot feest te worden, met een vuurwerk- en lasershow, casino-tafels en verschillende dj’s, waaronder Waxfiend. Een toegangskaartje kost 20 euro en met een kaartje uit de voorverkoop doe je vanzelf mee aan de Empire-oudjaarsloterij.

Themafeestjes in Tivoli
Tivoli laat oudjaarsavond ook niet onopgemerkt voorbijgaan. Op verschillende locaties wordt een feest georganiseerd. In Tivoli de Helling ga je het nieuwe jaar in hiphop-stijl beginnen. Een kaartje voor dit feest kost je 20 euro, daarvoor zie je dan DJ Prime en andere bekende namen uit de hiphop-scene.

In Tivoli Vredenburg kun je terecht om afscheid te nemen van 2014, en 2015 met een feest te beginnen. Hier koop je voor 25 euro een ticket. Vanaf de zesde verdieping van het gebouw kijk je uit op een vuurwerkshow, waarna door het hele pand het feest losbarst, met een andere muziekstijl in elke zaal. (Op de site staat dat dit feest inmiddels is uitverkocht.)

Op z’n chique in de Winkel van Sinkel
De Winkel van Sinkel luidt het nieuwe jaar in met een chique gala. Voor dit feest zal je je beste pak of je mooiste jurk tevoorschijn moeten halen, de dresscode is gala. Na ontvangst met champagne en een moment of fame op de rode loper, kun je de hele nacht feesten in drie verschillende zones. Een kaartje voor dit feest kost je 35 euro in de voorverkoop en 42,50 euro aan de deur.

Daarnaast kun je in Utrecht, in tegenstelling tot andere grote steden als Rotterdam en Amsterdam, dit jaar nog steeds je eigen vuurwerk afsteken. Dat wordt een knallend einde van dit jaar!
 

Advertentie