Utrechtse partijen vinden Uithofbussen te vol

De buslijnen vanaf het Centraal Station naar De Uithof puilen uit. Volgens GroenLinks Utrecht, PvdA, ChristenUnie en Trots op Nederland is er sprake van een onacceptabele situatie.

De vier partijen hebben schriftelijke vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) over de toegenomen drukte in de stadsbussen 11, 12 en 12s. “Het is bij sommige haltes zo druk dat reizigers achterblijven”, zegt GroenLinks-raadslid Steven de Vries.

De Utrechtse fracties verwachten dat in de komende jaren het aantal passagiers nog verder zal toenemen. Er kan volgens hen dan ook niet gewacht worden op een tramverbinding naar De Uithof. Deze zal zeker nog jaren op zich laten wachten.

De raadsleden willen graag weten of in de dienstregeling rekening wordt gehouden met het groeiende aantal studenten dat naar De Uithof wil reizen.

Ook vragen zij naar mogelijkheden om in- en uitcheckpalen te plaatsen. Op dit moment is het gebruik van de ov-chipcard in de bus door de grote drukte problematisch.

XB

Advertentie