Verbouwde Cambridgebar wil meer publiek trekken

De vernieuwde Cambridgebar trok vrijdag veel bezoekers

De Cambridgebar in De Uithof wil met de nieuwe bar meer publiek aantrekken. De Cambridgebar werd na vier weken verbouwen afgelopen vrijdag feestelijk heropend.

“Ik denk dat er ongeveer 200 mensen bij de opening zijn geweest”, vertelt Thiago Gomez, barcommissaris van het bestuur 2012-2013. “Niet alleen in de zaal, maar ook buiten op de picknickbanken voor de bar zaten mensen. Op een normale avond trekt de Cambridgebar veel minder bezoekers.”

De Cambridgebar is 14 jaar geleden geopend en is eigenlijk de enige echte uitgaansgelegenheid in De Uithof. De bar draait helemaal op vrijwilligers. Ondanks de spotprijs van 1,60 euro voor bier en 1,40 euro voor fris, heeft de Cambridgebar last van een imagoprobleem.

“Uit een enquête van het woonbestuur blijkt dat sommige bewoners van de Cambridgelaan niet eens van het bestaan van de Cambridgebar afweten. Anderen willen niet komen vanwege de hoeveelheid stamgasten. Wij willen dit veranderen door een nieuw uiterlijk en het organiseren van nieuwe activiteiten. Mijn bestuur heeft de bar vernieuwd, nu mag het nieuwe bestuur de activiteiten gaan verzinnen. Zo willen zij samen met het woonbestuur op elke eerste vrijdag van de maand een bewonersborrel organiseren. Om meer bewoners te trekken, regelen we misschien een avond waarop je een pitcher bier krijgt als je met je hele huis komt!” 

Advertentie