Verslagenheid na plotse overlijden vice-decaan Diergeneeskunde

Hoogleraar Veterinaire Apotheek en vice-decaan Henk Vaarkamp is op 61-jarige leeftijd overleden. Bij de faculteit Diergeneeskunde heerst grote verslagenheid na zijn plotse overlijden.

In een e-mail aan alle medewerkers laat het bestuur weten dat de verslagenheid immens is, en dat het overlijdensbericht als een donderslag bij heldere hemel komt. Vaarkamp was van “onschatbare waarde voor de faculteit en de samenleving” en een “inspirerend en markant persoon, een ervaren bestuurder en vernieuwer”. Ook op de facultaire site van Diergeneeskunde staat een in memoriam voor Vaarkamp. 

Vandaag is er om 12.00 uur voor de medewerkers en studenten van Diergeneeskunde een korte herdenkingsbijeenkomst in de hal van het Androclusgebouw. Er wordt een minuut stilte gehouden, waarna hoogleraar Freek van Sluijs kort zal spreken namens het faculteitsbestuur. De decaan van Diergeneeskunde, Anton Pijpers, is momenteel op werkbezoek in Zuid-Afrika, maar zal wel bij de begrafenis later deze week zijn. 

Geliefd bij studenten
D.S.K, de studievereniging van Diergeneeskunde, schrijft dat Vaarkamp voor studenten veel heeft betekend. “Niet alleen als docent, maar ook op persoonlijk vlak probeerde hij studenten te helpen waar hij kon.” De kamer van de studievereniging is uit respect vandaag gesloten, en bovendien zal het bestuur de uitvaart van Vaarkamp aanstaande donderdag bijwonen. 

Henk Vaarkamp werkte sinds 1999 als docent aan de faculteit Diergeneeskunde en in 2001 werd hij benoemd tot hoogleraar Veterinaire Apotheek. Vanaf 2004 nam hij zitting in het faculteitsbestuur als vice-decaan. 

Advertentie