VSNU meldt automatische verlenging CAO

De vereniging van universiteiten VSNU meldt woensdag op haar website dat de huidige CAO geldig blijft tot en met 31 december 2011. De eind vorig jaar met de bonden overeengekomen CAO had een oorspronkelijke looptijd tot en met 31 december 2010. Ambtenarenbond ABVAKABO reageert verrast.

“Hier is waarschijnlijk de wens vader van de gedachte”, zegt Maarten Bijl woordvoerder van de bond. De oude CAO had een looptijd tot 31 december en kende geen salarisverhoging. Volgens Bijl is er echter geen sprake van dat de oude overeenkomst automatisch is verlengd tot en met 31 december 2011 zoals de VSNU beweert.

Afgelopen maandag heeft ABVAKABO de VSNU juist voorgesteld een nieuwe onderhandelingsronde te starten. Zelfs de inzet van de bonden voor die gesprekken die eind maart of begin april moeten beginnen, is nog niet bekend.

Volgens de VSNU is er echter weinig aan de hand. Doordat er nog geen nieuw akkoord ligt, is het akkoord automatisch verlengd tot 31 december 2011. Dat neemt niet weg dat de VSNU en de bonden nog altijd in overleg zijn en dat het mogelijk is dat er alsnog een nieuwe CAO komt die met terugwerkende kracht op 1 januari 2011 in zal gaan.

XB

Tags: vsnu | cao

Advertentie