Wie is de Foursquare-burgemeester van de UU?

Al eens ingecheckt met je mobiele telefoon? Het is een nieuw fenomeen. Steeds meer mensen laten met behulp van hun mobiele telefoon op internet weten waar ze zich op dat moment bevinden. DUB ging uitzoeken wie de fanatiekste incheckers op de Universiteit Utrecht zijn. 

“I'm at Universiteit Utrecht de Uithof (Heidelberglaan 8, Utrecht) http://4sq.com/xxx. Als je wel eens op Twitter of Facebook zit, dan heb je dit soort berichten vast wel eens gezien. 

Voor wie sociale netwerken nog betrekkelijk nieuw zijn, zal het misschien duizelen. Waar Twitter en Facebook vooral gaan om informatie delen (tekst, foto, video), daar gaat de nieuwste generatie sociale netwerken over je locatie. Dus niet wat je te melden hebt, maar waar je je bevindt is de boodschap. 

Een betrekkelijk nieuw fenomeen, maar een steeds groter wordende groep mensen laat met de smartphone of computer op sociale netwerken weten waar ze zich op dat moment bevinden. Inchecken heet dat. Je checkt in bij je favoriete kroeg, of bij Tivoli Oudegracht. En je laat dat vervolgens via internet weten aan iedereen die het maar wil weten.  

Meest bekende dienst waar je mee kan inchecken is op dit moment Foursquare. Sinds kort kan je ook inchecken met Facebook, maar de meest gebruikers zitten nog steeds op Foursquare. Wie op een bepaalde locatie in de laatste 60 dagen het vaakst heeft ingecheckt, mag zich de ‘mayor’ van een locatie noemen. 

Mayor van De Uithof
Bij de universiteit zijn het vooral studenten die inchecken, maar Ruut R., de 'mayor van De Uithof, is geen student maar Ruut van Rossen, hoofd vastgoedbeheer van de Universiteit Utrecht.

Van Rossen: “Ik doe het puur voor de grap. Ik houd digitale ontwikkelingen goed bij, en kijk wat er allemaal mogelijk is. Zo nu en dan als ik in De Uithof ben dan check ik in met mijn smartphone of tablet.”

Echt bekend is het niet dat Van Rossem de “mayor” van De Uithof is. “Er is maar een collega die het weet, die werkt hier in dezelfde gang in het Bestuursgebouw. Die was eerst mayor, maar nu ben ik dat.”

DUB is eens gaan kijken wie de ‘mayors’ (lees: incheckverslaafden) van de Universiteit Utrecht zijn. Hier zijn ze op een rijtje:

 

 

 UU-mayors


 

De Uithof
Mayor: Ruut R.
Verslaving: 36 checkins in de laatste 60 dagen

 

Bestuursgebouw Uithof
Mayor: Ruut R.
Verslaving: 39 checkins in de laatste 60 dagen

 

Casa Confetti
Mayor: Daniel
Verslaving: 45 checkins in de laatste 60 dagen

 

Cambridgelaan
Mayor: Esther K.
Verslaving: 57 checkins in de laatste 60 dagen

 

IBB-flat
Mayor: Nico N.
Verslaving: 40 checkins in de laatste 60 dagen

 

Bus 12
Mayor: Robbert L.
Verslaving: 14checkins in de laatste 60 dagen

 

Bus 11 naar Uithof
Mayor: Roos D.
Verslaving: 15 checkins in de laatste 60 dagen

 

Bus 11 naar Utrecht CS
Mayor: Tineke
Verslaving: 15 checkins in de laatste 60 dagen

 

UB Uithof
Mayor: Ton S.
Verslaving: 15 checkins in de laatste 60 dagen

 

UB Binnenstad
Mayor: Froukje
Verslaving: 12 checkins in de laatste 60 dagen

 

Educatorium Uithof
Mayor: Peter M.
Verslaving: 12 checkins in de laatste 60 dagen

 

Faculty Club
Mayor: Maarten W.
Verslaving: 19 checkins in de laatste 60 dagen

 

Centrum voor Informatisering en Mediagebruik
Mayor: Wouter D.
Verslaving: 17 checkins in de laatste 60 dagen

 

 

Advertentie